Let’s grow together

Total Produce Nordic är resultatet av ett nordiskt samarbete mellan danska Lembcke gruppen och svenska Everfresh, som påbörjades 2007. Idag är båda bolagen en del av Total Produce Nordic som är marknadsledande inom segmentet färska frukter och grönsaker. Vi är en frukt och grönsaksdistributör, logistikpartner med ett förgrenat nätverk ut i hela världen. Med vårt breda kontaktnät av leverantörer runt om hela världen kan vi förse nordiska och europeiska kunder med färska frukter och grönsaker året runt. Våra moderna logistikenheter gör att vi alltid kan leverera färska produkter med hög kvalitet.

Men det krävs mer än så, vår verksamhet berör både många människor och vår miljö, därför har vi ett stort ansvar även här, det kan ni läsa mer om under hållbarhet.

 

Verksamheten står idag på tre ben; operation, sourcing och production, logistik.

Vår operation är i Sverige med Everfresh och i Danmark med Lembcke.
Vår sourcing är Total Produce Nordic A/S i Danmark, Interbanan Scandinavia i Sverige, Total Produce Sourcing Spain (TPSS) i Spanien, Total Produce Sourcing France i Frankrike, Total Produce Direct (Exotic), Direct Fruit Services och Organic Trading Company (OTC) i Holland, Arctic i Polen och Total Produce South Africa i Sydafrika. Production delen är i Sverige med Vezet Nordic Convenience, Steglinge och TOP Peeled Products.

 

Sourcing och Logistik har länge varit vår starka sida men nu är det dags för oss att lägga ett stort fokus på att inspirera människor till att äta mer frukt och grönsaker. Vi vill helt enkelt förbättra folkhälsan! För vi tror på en framtid med godare vanor och grönare tallrikar.

Våra varumärken

SENSES

När bara säsongens bästa är gott nog. Senses odlas och handplockas i särskilt gynnsamma klimat. Välj Senses så får du säsongens bästa frukt och grönsaker.
www.sensespremium.com

TOP

Frukt och grönsaker i varumärket TOP är noga kontrollerade vardagsfrukter och grönsaker med bra smak.

TOP ORGANIC

Ekologiska produkter med hög kvalitet och bra smak. Noga kontrollerade efter våra specifikationer för ekologisk odling.

NJUT AV SVERIGE

Alla produkter inom Njut av Sverige kommer från svenska bönder och är odlade på Sveriges bördiga åkrar. De skördas i exakt rätt ögonblick för att smaka så bra som möjligt. Det här sortimentet styrs efter säsong och finns därför tillgängligt när det växer på våra åkrar.

TOP – KALLPRESSAD JUICE & SMOOTHIE

TOP kallpressade juice, smoothie och shots är gjorda på noga utvalda, mogna frukter och grönsaker som pressats långsamt. Det gör att så mycket som möjligt av de nyttigheter som frukt och grönsaker innehåller bevaras och att smaken blir lika färsk som om du hade juicat den själv.

CHEF’S CUT

Chef´s Cut uppfyller alla kockens krav på hackade och skurna grönsaker. Med Chef´s Cut sparar köket tid och pengar, skonar miljön och minskar svinnet. Vi har gjort grovjobbet, finliret lämnar vi till er i köket.

Historia

Verksamheten på den danska sidan började redan 1923 vid det gamle Grønttorv på Israels Plads i Köpenhamn (Torvehallerne idag), då Hans Lembcke grundade företaget H. Lembcke för att importera och exportera frukt och grönsaker. 1958 bytte företaget namn till Bröderna Lembcke och verksamheten flyttades till det nye Grønttorv i Valby.

 

Genom årens lopp växte det familjeägda bolaget kraftigt genom förvärv och fusioner. 1993 sålde dåvarande familjen Lembcke hälften av aktieinnehavet till irländska Fyffes, ett världsomspännande företag inom fruktimport. Fler uppköp följde och snart öppnade Lembckegruppen inköpskontor i Frankrike, Spanien och Italien.

 

År 2006 såldes resten av aktierna till Fyffes, som då hunnit byta namn till Total Produce plc.

 

I Sverige grundades det som kom att bli Everfresh år 1987 i Göteborg av familjen Larsson. Familjen arbetade med handel av frukt och grönt på partihandlarnas område i östra Göteborg.

 

Efterhand utökades antalet artiklar och leverantörsländer och under den senare delen av 1990-talet startade man även försäljningskontor och grossistverksamhet i Helsingborg.

I takt med att dessa växte centraliserades allt mer av verksamheten till Helsingborg.

 

Våren 2000 flyttades det sista av verksamheten ifrån Göteborg ner till Helsingborg i nordvästra Skåne.

På logistikcentralen i Helsingborg var man tidigt ute med automatiserad pallhantering och robotplockning, vilket stärkte effektiviteten i hanteringen.

 

År 2004 köptes Everfresh av Fyffes och 2007 bildade Everfresh och Lembckegruppen tillsammans det nya Total Produce Nordic, samtidigt som Fyffes delades upp i bolagen Total Produce som en del och Fyffes som den andra.

 

2008 bröt man ut logistiken till ett självständigt bolag med namnet Nowaste Logistics.

 

År 2011 byggdes terminalytan ut i Helsingborg och en helt ny robotpark med tillhörande korttidslager togs i bruk.