Chef’s cut – Foodservice

Chef´s Cut för professionella kök med matglädje i fokus

Vårt Chef’s Cut-sortiment produceras i huvudsak hos två av Sveriges främsta odlare; Steglinge Gård och Vidinge Grönt, som vi har ett nära samarbete med inom Dole-familjen. Ett gemensamt mål är att så långt det är möjligt ta hand om hela råvaran och säkerställa vår hållbarhetsplan E-plan.

Med färdigskuret, -strimlat, -hackat och färdigkokt är det enkelt för er att få in mer grönt i maten. Ni får tid över till annat och kan alltid servera en jämn och hög kvalitet. Det finns så klart tydliga ekonomiska incitament och bidrar till långsiktig hållbarhet eftersom färdigskuret minskar matsvinnet då hela produkten används.

Våra kategorier

Läs mer i vårt Chef´s Cut magasin eller sortimentsaffisch längre ner på sidan.

Råskalad potatis

All vår råskalade potatis är SMAK-märkt. Det innebär att du kan vara säker på att alltid få en riktigt god och sorttypisk potatis av bra kvalitet. Potatissortimentet från Chef´s Cut har alla varianter du behöver, oavsett om du ska koka, rosta, steka göra mos eller grilla potatisen. Råskalat förenklar dessutom hanteringen och sparar tid i köket.

Hela rotfrukter

Chef´s Cut har ett brett sortiment av hela rotfrukter som är tvättade, skalade och smart förpackade i 5 kg. Sortimentet är framtaget för att kunna använda hela produkter som den är eller för att skära egna snitt och storlekar.

Babyleafs

Vårt salladssortiment består av 15 olika salladssorter och blandningar. På sommaren odlas och packas alla babyleafs sallader hos Vidinge Grönt på den Skånska slätten. På bara en timme har salladen skördats, tvättats och packats.

Skuren sallat

Chef´s Cuts sortiment av skuren sallat är brett och ger professionella kök möjligheten att alltid bjuda på en fräsch och nymonterad sallad eller salladsbuffé. I sortimentet finns allt från strimlad isberg till olika mixer som roman, cesar och olika säsongsblandningar. Alltid med samma höga och jämna kvalitet.

Förkokt potatis SMAK-märkt

Vårt förkokta potatissortiment är det första i Sverige som är SMAK-märkt. Med märkningen kan vi garantera god smak och bra kvalitet. Alla potatisar tvättas, packas och ångkokas på Steglinge Gård utanför Höganäs.

Förkokt rödbeta

Våra svenska förkokta rödbetor odlas på Steglinge Gård och på närliggande gårdar på Kullahalvön. När rödbetorna skördas tar Steglinge Gård hand om råvaran som tvättas, packas och förkokas redo att använda till i en sallad eller värma till en måltid.

Svinnovation

Vi kallar vårt grönsaksflis för Svinnovation. Istället för att slänga delar av råvaran som t.ex. stammen tar vi tillvara på svinnet och hittar nya användningsområden. På så sätt minskar vi matsvinnet samtidigt som vi ökar den gröna delen i måltiden. 

Picklat

Chef’s Cut har ett helt sortiment med färdigpicklat som till exempel gulbeta, rödlök, morot med ingefära. Picklade grönsaker är en fantastisk smakförhöjare som ger den en extra syra och krispighet som många rätter behöver. 

Läs mer i vårt Chef´s Cut magasin eller sortimentsaffisch

Sortimentsaffisch

Välkommen att kontakta oss

 

chefscut@dolenordic.com

 

Har du frågor om vårt sortiment, önskemål om specifika råvaror, blandningar eller snitt hör av dig till oss så hjälper vi gärna till. Du kan också vända dig till några av våra återförsäljare som Everfresh, Saba Fruit, Hedenbys eller Fruktimporten.