Juice

Kallpressad juice och smoothie

Vår kallpressade juice och smoothie är gjord på noga utvalda, mogna frukter och grönsaker som pressats långsamt under låg temperatur. Det gör att så mycket som möjligt av de nyttigheter som frukt och grönt innehåller bevaras och att smaken blir lika färsk som om du hade juicat den själv. När drycken tappats på flaskan högtrycksbehandlar vi den, precis som i en stor dykarklocka. Då bevaras den goda smaken, den läckra färgen och så mycket som möjligt av både vitaminer och näringsämnen. Dessutom ökar hållbarheten. Ett bevis på att juicen och smoothien är kallpressad är att den skiktar sig – så skaka flaskan innan du dricker!

Varför kallpressad? Vad är HPP?

Kallpressad innebär att grönsaker och frukter mals ner och pressas utan att oxideras eller värmas upp. Den vackra och naturliga smaken och färgen behålls i den färdiga juicen, liksom alla vitaminer, mineraler och antioxidanter. Kallpressad juice är så nära du kan komma en rå grönsak eller frukt. 

 

HPP förlänger hållbarheten på livsmedel utan värmebehandling eller tillsatser av konserveringsmedel. Våra juicer och smoothies är alla tillverkade genom högtrycksbehandling. På engelska kallar man detta tillverkningssätt High Pressure Processing (HPP).

Fördelen med den här processen är att man får en naturlig juice som smakar riktigt gott, då den inte är värmebehandlad. En annan fördel är att vitaminer, mineraler, antioxidanter, klorofyll och allt annat du vill ska finnas i juicen knappt påverkas av behandlingen. Juicen och smoothien behåller också sin vackra, naturliga färg.

Kontakta oss

För mer information eller köp kontakta:

Jeanette Andersson
Jeanette.a@fruity-line.se
+46 708 55 72 96