Kostministeriet fortsätter sponsra svensk basket!

2019 klev TPN-initiativet Kostministeriet in i den svenska basketen för att tillsammans med Svenska Basketbollförbundet (SBBF) få fler barn och ungdomar att upptäcka och äta mer goda frukt och grönsaker! Sedan dess har Kostministeriet i samarbete med lokala basketföreningar över hela landet stöttat hundratals Easy basket-turneringar och över 15 000 barn och ungdomar med frukt och utmaningar med fina priser.

Till i år ingick Kostministeriet även som samarbetspartner i SBBF:s Streetbasket Challenge, med ett 40-tal turneringar och 3 900 deltagare för ungdomar i kategorierna U13, U15 och U18. Turneringarna arrangerades under sommaren fram till och med september. Under turneringarna har deltagande lag bland annat kunnat njuta av Kostministeriets ”Players Lounge”, där det självklart funnits gott om frukt att ladda batterierna med till nästa match.

Genom engagemanget i SBBF:s ungdomsturneringar fortsätter Kostministeriet resan mot sitt huvudsakliga mål – att få alla svenskar ska få i sig så mycket frukt och grönsaker som man behöver för att må bra, närmare bestämt 500 gram om dagen – och vi ser fram emot många fler basketturneringar!