Om oss

Total Produce Nordic (TPN) är en grupp av frukt- och gröntföretag i Sverige och Danmark. Vi odlar, köper in, förpackar, förädlar, marknadsför, säljer och optimerar logistiken kring frukt, grönsaker och bär från hela världen.

 

Genom effektivitet och att alltid vara relevanta i vårt erbjudande skapar vi en långsiktig ekonomisk, socialt och miljömässigt hållbar affär som bidrar till en friskare och grönare värld.

 

Vårt fokus är att ha det bästa erbjudandet av frukt, grönsaker och bär för alla smakar, situationer och plånböcker.

Historia

1987

I Sverige grundades det som kom att bli Everfresh år 1987 i Göteborg av familjen Larsson.

Familjen arbetade med handel av frukt och grönt på partihandlarnas område i östra Göteborg. Efterhand utökades antalet artiklar och leverantörsländer och under den senare delen av 1990-talet startade man även försäljningskontor och grossistverksamhet i Helsingborg.

1996

Lime startades I Helsingborg

1999

Logistikcentrum i Helsingborg öppnade. Våren 2000 flyttades det sista av verksamheten ifrån Göteborg ner till Helsingborg i nordvästra Skåne.

På logistikcentralen i Helsingborg var man tidigt ute med automatiserad pallhantering och robotplockning, vilket stärkte effektiviteten i hanteringen.

2007

År 2004 köptes Everfresh av Fyffes och 2007 bildade Everfresh och Lembckegruppen tillsammans det nya Total Produce Nordic, samtidigt som Fyffes delades upp i bolagen Total Produce som en del och Fyffes som den andra.

2008

Bröt man ut logistiken till ett självständigt bolag med namnet Nowaste Logistics.

2011

År 2011 byggdes terminalytan ut i Helsingborg och en helt ny robotpark med tillhörande korttidslager togs i bruk. Samma år startar produktion av färdigskurna grönsaker och investerar i Steglinge Gård och Vidinge Grönt.

2012

Vårt potatisskaleri öppnar.

2013

Uppstart av grossistbolag i Stockholm.

2014

Första stora 3PL samarbetet etableras (Bolist).

2015

TPN:s verksamhet expanderar. Företaget har 20-årsjubileum.

2019

Nya produktionsanläggning invigs både på Steglinge Gård och Vidinge Grönt .

2019

För att stärka vårt kunderbjudande vidgades gruppen ytterligare till TPNE (Total Produce Northen Europe) för att samla de gemensamma krafterna inom bolagen.

Vår affärsidé

Kontakt

Total Produce Nordics affärsidé är att genom vår samlade volym och kunskap ge våra kunder en större inköpskraft än sina konkurrenter genom en kortare, enklare, mer hållbar och kostnadseffektiv värdekedja.

Våra varumärken

TOP

Frukt och grönsaker i varumärket TOP är noga kontrollerade vardagsfrukter och grönsaker med bra smak.

TOP ORGANIC

Ekologiska produkter med hög kvalitet och bra smak. Noga kontrollerade efter våra specifikationer för ekologisk odling.

NJUT AV SVERIGE

Alla produkter inom Njut av Sverige kommer från svenska bönder och är odlade på Sveriges bördiga åkrar. De skördas i exakt rätt ögonblick för att smaka så bra som möjligt. Det här sortimentet styrs efter säsong och finns därför tillgängligt när det växer på våra åkrar.

SENSES

När bara säsongens bästa är gott nog. Senses odlas och handplockas i särskilt gynnsamma klimat. Välj Senses så får du säsongens bästa frukt och grönsaker.
www.sensespremium.com

CHEF’S CUT

Chef´s Cut uppfyller alla kockens krav på hackade och skurna grönsaker. Med Chef´s Cut sparar köket tid och pengar, skonar miljön och minskar svinnet. Vi har gjort grovjobbet, finliret lämnar vi till er i köket.

I’M – KALLPRESSAD JUICE OCH SMOOTHIE

Alla våra kallpressade juicer, smoothies och shots är gjorda på 100% färska frukter och grönsaker. Anledningen är enkel – det blir mycket godare och nyttigare!

100% frukt och grönt på en flaska!