Om oss

En hållbar affär

 

Dole Nordic är en grupp av frukt- och gröntföretag i Sverige och Danmark. Vi odlar, köper, förädlar, förpackar, marknadsför, säljer, fraktar och optimerar logistiken kring frukt, grönsaker och bär från hela världen.

 

Genom att vara en del av hela värdekedjan har vi fördjupade samarbeten i varje led. Detta gör att vi alltid kan vara dagsaktuella i våra erbjudanden och effektiva i vår leverans inom alla våra affärsområden och gentemot alla våra kundsegment. Oavsett om det är retail-, grossist-, foodservice- eller industrikunder.

 

Med de stora kontaktytorna och den breda expertiskunskapen som medföljer vill vi i slutändan skapa en hållbar affär byggt på klimatmedvetenhet, socialt ansvarstagande och ekonomisk lönsamhet. Därför ligger också en stor del av vårt fokus på att alltid ha det bästa erbjudandet av frukt, grönt och bär oavsett smak, situation eller storlek på plånbok. Med detta är vår förhoppning att vi tillsammans med våra odlare, partners och kunder kan bidra till en grönare och friskare värld.

Vår affärsidé

Kontakt

Dole Nordics affärsidé är att genom vår samlade volym och kunskap ge våra kunder en större inköpskraft än sina konkurrenter genom en kortare, enklare, mer hållbar och kostnadseffektiv värdekedja.

SVERIGE

Långebergavägen 190, 256 69 Helsingborg

Telefon: 042-450 23 00

Mail: info@dolenordic.se

Instagram: Instagram.com/everfreshofficial och Instagram.com/dolenordic

Linkedin: Linkedin.com/company/total-produce-nordic-ab

 

DANMARK

Sleipnersvej 3

DK-4600 Køge

Danmark

Mail: infodk@dolenordic.com

 

Kamerövervakningspolicy Køge

Information about TV surveillance at Køge

Information om TV overvågning i Køge

Vårt erbjudande

Historia

1987

I Sverige grundades det som kom att bli Everfresh år 1987 i Göteborg av familjen Larsson.

Familjen arbetade med handel av frukt och grönt på partihandlarnas område i östra Göteborg. Efterhand utökades antalet artiklar och leverantörsländer och under den senare delen av 1990-talet startade man även försäljningskontor och grossistverksamhet i Helsingborg.

1995

Lime startades.

1999

Logistikcentrum i Helsingborg öppnade. Våren 2000 flyttades det sista av verksamheten från Göteborg. På logistikcentralen i Helsingborg var man tidigt ute med automatiserad pallhantering och robotplockning, vilket stärkte effektiviteten i hanteringen.

2007

År 2004 köptes Everfresh av Fyffes och 2007 bildade Everfresh och Lembckegruppen tillsammans det nya Total Produce Nordic, samtidigt som Fyffes delades upp i bolagen Total Produce som en del och Fyffes som den andra.

2008

Bröt man ut logistiken till ett självständigt bolag med namnet Nowaste Logistics.

2011

År 2011 byggdes terminalytan ut i Helsingborg och en helt ny robotpark med tillhörande korttidslager togs i bruk. Samma år startar produktion av färdigskurna grönsaker och investerar i Steglinge Gård och Vidinge Grönt.

2012

Vårt potatisskaleri öppnar.

2013

Uppstart av grossistbolag i Stockholm.

2014

Första stora 3PL samarbetet etableras (Bolist).

2015

TPN:s verksamhet expanderar. Företaget har 20-årsjubileum.

2019

Nya produktionsanläggning invigs både på Steglinge Gård och Vidinge Grönt .

2019

För att stärka vårt kunderbjudande vidgades gruppen ytterligare till TPNE (Total Produce Northen Europe) för att samla de gemensamma krafterna inom bolagen.

2021

Dole Food Company och Total Produce plc går samman och blir Dole plc. Bolaget listas på NYSE.

2022

Total Produce Nordic AB byter namn och blir Dole Nordic AB.