Tokiga i tomater!

På TPN är vi tokiga i tomater! Därför är vi också väldigt glada över alla våra sex olika sorters tomater som ingår i vårt sortiment Njut av Sverige – Bärnsten, Fantastica, Flavorino, Kvist, Cocktail och Plommon.

Alla har sin unika smak, sina egna smakkompisar och särskilda användningsområden. Gemensamt är dock att samtliga är odlade på svenska tomatodlingar. Genom Njut av Sverige kan vi erbjuda goda, svenskodlade tomater från början av mars till och med oktober.

Marcus Bern, inköpsansvarig av tomater på Everfresh, jobbar dagligen med att se till så svenska kök och hushåll får ta del av de goda tomaterna.

– Nyckeln är att genom direktkontakt med odlare och producenter kunna lägga orders ca 1-2 veckor fram i tiden. På så vis kan vi följa utbud och efterfrågan och över tid både se till så att vi erbjuder rätt sortiment under rätt tid på säsongen, samtidigt som rätt mängd tomater levereras till rätt prissättning.

Genom den dagliga dialogen säkerställs alltså även varje leverans kvalitet och därmed pris. Förutom att det är dåligt för miljön är det dyrt att slänga varor och produkter. Därför är just prissättningen en viktig faktor att hålla koll på.

– I slutändan är det mat vi säljer, och för att minska matsvinnet ska vi få ut allt vi köper in, men också till rätt pris. Våra priser är därför bland annat baserade på den kvalitet som varje specifik leverans av tomater håller. En tomat går ju att tillaga, äta och njuta av även om den ser lite skaven ut, avslutar Marcus.